O nas


Jesteśmy grupą młodych ludzi, którzy podjęli się niełatwego zadania przekształcenia starej piekarni w nowoczesny browar rzemieślniczy.

Nasza przygoda z piwowarstwem rozpoczęła się od warzenia piwa w domu. Początkowo mierzyliśmy się z tradycyjnymi stylami piwnymi, takimi jak lager, czy pils. Z czasem jednak sięgaliśmy po coraz ciekawsze odmiany piw, takie jak Stout, Porter, czy American India Pale Ale. Kiedy przyszedł odpowiedni moment, podjęliśmy decyzję o otwarciu browaru rzemieślniczego, co oznaczało poświęcenie piwu całego naszego życia. Zrezygnowaliśmy z etatów i rozpoczęliśmy prace nad naszym marzeniem. Własnoręcznie wyremontowaliśmy budynek, otrzymaliśmy niezbędne pozwolenia i po niemal roku przygotowań, 25 marca 2017r. zadebiutowaliśmy na lokalnym rynku. Hoppy – chmielowe Lab – laboratorium – tak właśnie nazwaliśmy
miejsce, w którym powstają nasze piwa.

Dziś zapraszamy Państwa do skosztowania owoców naszej pracy. Każde z naszych piw, zostało stworzone według naszych autorskich receptur. Słody, których używamy, pochodzą ze zbóż uprawianych przez lokalnych rolników, chmiele sprowadzamy z najdalszych zakątków świata, a każde z piw doglądamy podczas fermentacji przez około miesiąc, nie przyspieszając naturalnych procesów. Wszystko po to, aby na samym końcu móc delektować się piwem najwyższej jakości.